Dalamat
Dalamat

Småskaliga livsmedelsproducenter i Dalarna.

Lisselstugans grönsaker

Vår verksamhet

Grönsaksgård med ca 20 olika slags KRAV-certifierade grönsaker

Andelsjordbruk

 

Lite historia

Vi är ett litet familjeföretag i utkanten av Gustafs, nära Dalälven. Finley driver jordbruket och Martin är med på sin fritid. Gården startades 2018 mitt i Sveriges värsta torka på flera decennier men efter mycket hårt jobb kan vi säga att vi klarade av den utan att missa en enda leverans!

 

På gården odlar vi allt från klassikerna morot, vitkål, lök, betor och tomat till specialare som bondbönor, sockermajs, purpurbönor och hericots verts. Kål är det inte heller någon brist på där broccoli, blomkål, vitkål, spetskål, grönkål, svartkål och purpurkål ser till att vi har fullt upp under odlingssäsongen då inte bara vi människor älskar att äta dessa mumsiga grönsaker!

 

Vi odlar småskaligt med mycket handarbete och små maskiner där arbetet kräver det. Centralt till vår gård är hållbarhet och vårt andelsjordbruk. Vårt mål är att skapa ett kretslopp på vår gård där vi tar hand om jorden och den tar hand om grönsakerna. I vårt andelsjordbruk säljer vi våra grönsaker till prenumeranter som får möjlighet att lära sig om hur maten tas fram och vara med på gården på medlemsdagar.

 

Våra grönsaker hittar man även på Bondens egen marknad i Falun, på vissa lokala ICA butiker, i vår självbetjäningsbutik på gården samt på reko-ring Borlänge/Falun.

 

Vägbeskrivning

Följ riksväg 70 och sväng av mot Gustafs (mellan Säter och Borlänge). Åk genom centrala Gustafs (Enbacka och Naglarby) förbi Ica Gustafs och fortsätt mot St. Skedvi. Man åker över Dalälven och förbi Bodarna. Efter L:a Bodarna svänger man av till höger in på en liten grusväg med skylt mot Långhagskraftstation. Byn heter Österby. Kör ca 1,25 km in på grusvägen tills man kommer till första korsning. Sväng till höger. Man ser vår tunnel härifrån, vi är första gården i svängen.

 

Vår adress

Lisselstugans Grönsaker

Kvarnfors gård 7

783 95 Gustafs

Öppettider självbetjäningsbutik 

Torsd 15-19

Fred 14-18

Sista lörd i varje månad 11-15

 

Tel: 072 834 71 68

epost: lisselstugans@gmail.com

hemsida: www.lisselstugans.se

Vi är även med på Facebook!